Fjärde delen av sju: Att klara av en hus och köksrenovering


Att överleva den fruktade punkt listan

När byggandet är över, väl ... nästan över ... det finns alltid detta irriterande lilla lista över objekt som saknas, fel, eller helt enkelt glömt bort. En saknad strömbrytare, eller måla över ett hål i vägen som elektrikern gjorde, förbättra målandet - små saker som detta, och ibland större saker så som att ventilationen inte fungerar, eller om det finns en stor repa i den nyligen lackerade golvet

Gör punktlista. Det kan vara enkelt som en liten lista över objekt som behöver fixas eller göras klara. Jag gillar att använda en liten blankett jag satte ihop som identifierar det objekt som ska fastställas eller är klar, den ansvariga för arbetet och tidpunkten när arbetet skall vara färdigt. Jag använde denna lista under hela bygget och gör ändringar och tillägg, så förmodligen allt ska bli gjort klart i tid.

Det är oundvikligt att entreprenören kan behöva göra flera besök i huset för att avsluta dessa poster, förbereda dig för mer än ett besök . Det bästa sättet att närma sig detta är med en Zen attityd. Saker händer, lite saker missas. Det är ungefär som att göra en lista för affären och ändå glömmer någon viktig ingrediens. Vi alla gör det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar