Köpa kök


Köpa nytt kök!

Börja med att bestämma vilken typ av lucka och vilken färg du vill ha. Du vill ju trivas i ditt nya kök som du ska ha i 10-15 år innan du köper nytt igen. När du väl hittat en lucka som du gillar börja åk runt till olika köksbutiker. Du kan oftast hitta likvärdiga luckor hos de flesta köksbutiker, det som oftast skiljer är priset.

Priset

Börja med att åka till en köksbutik och be dem hjälpa er att rita upp ert kök. Oftast kan du få en bild på hur köket kommer se ut, som bilder ovan. Något dem däremot inte alltid vill lämna ut är offerten med allt som ingår i köket, den får du oftast betala något för. När du har offerten kan du börja åka runt till olika köksbutiker för att se om det är någon prisskillnad. Tänk på att om du inte har en offert så kan det bli svår att jämföra priserna eftersom du inte kan vara säker på att båda företagen har tagit med allt som du fick på första stället. Det går lätt att göra ett kök som ser likadant ut på bild men vad som finns bakom luckorna kan vara svårt att veta. Kanske har du valt att alla underskåp ska vara med lådor dessa skåp kostar oftast 3000-4000 kr mer än ett skåp bara med hyllor i. 
Därför kan priset lätt skilja rätt mycket från olika köksbutiker om du inte har en offert så du kan vara säker på att som ingår är samma från båda butikerna.

Viktigt att tänka på!

Om du åker till Ikea för att jämföra priset mot ett kök ifrån Ballingslöv, Mobalpa eller Myresjökök, så kommer där va en prisskillnaden som kan vara rätt stor, beroende på vilken lucka du har valt från någon av ovan leverantörer.

Men tänk på att när du köper ett kök ifrån Ikea så kommer du själv eller din hantverkare att få montera ihop skåpen. Detta kan lätt ta en till två dagar beroende på hur stort köket är. Har du då en hantverkare som ska montera alla skåpen så kan kostnaden för monteringen bli rätt dyr.

Tar du då ett kök från Ballingslöv, Mobalpa eller Myresjökök så slipper du allt extra jobb med montering av skåp, eftersom alla skåp kommer färdig monterade med lådor och luckor.

Så först kanske köket ifrån Ikea verkar vara billigare men väl efter monteringen så hade kanske ett kök ifrån Ballingslöv, Mobalpa eller Myresjökök varigt billigare, eftersom monteringen inte kosta så mycket som det hade gjort med ett Ikea Kök.